Bild - Tillsammans på hal is
  • Författare: Emilia och Sarah årskurs 4

Tillsammans på hal is

Ett givande sätt att bygga goda relationer är att uppleva något roligt tillsammans. Eleverna i förskoleklassen och i årskurs 4 på Fridaskolan Kvillebäcken gjorde i januari en gemensam utflykt till ishallen för att lära känna varandra lite mer. Här berättar eleverna Emilia och Sarah i årskurs 4 om en rolig dag.

En måndag i januari åkte vi i fyran skridskor i Tuve ishall med förskoleklassen. Vi samlades på kullen klockan 08.15 och hade ett upprop. Efter uppropet delade lärarna in oss i par, två och två. En fyra och en från förskoleklassen i varje par. Barnen i förskoleklassen hade lagt sina ryggsäckar i Fridabilen. De som hade med sig egna skridskor eller hjälm fick också lämna sina väskor i bilen. Därefter började vi bege oss mot ishallen. Efter en stund hade vi kommit fram, de flesta var redan där eftersom de hade åkt direkt till ishallen.

Alla tjejer i fyran bytte om i ett omklädesrum och killarna i ett annat. Förskoleklassen fick självklart också varsitt omklädningsrum med tjejerna i ett och killarna i ett annat (vissa bytte inte om för att de hade bytt om hemma). De flesta lånade skridskor och hjälm från ishallen. Några elever i fyran hjälpte barnen i förskoleklassen och klasskompisar i fyran att knyta sina skridskor. När skridskorna var färdigknutna gick vi ut ur omklädningsrummet och ut på isen. Många elever hade inte åkt så mycket skridskor men kämpade ändå. Ute på isen var det ganska många elever som skulle åka, det var ju båda fyrorna och förskoleklassen. Vi gjorde utflykten för att umgås och lära känna varandra eftersom vi i fyran är faddrar till barnen i förskoleklassen.

Ute på isen åkte några elever i fyran med barnen i förskoleklassen. Vissa i fyran frågade ibland hur någon i förskoleklassen mådde efter att de hade ramlat. Det var några elever som tävlade mot lärarna om vem som var snabbast, vissa elever vann faktiskt. Det var väldigt roligt på isen och vi åkte 1-2 timmar innan vi åt mat. Det bjöds då på korv med bröd och man fick välja om man ville ha senap, ketchup, båda eller inget. Om man behövde en annan korv, till exempel kycklingkorv, så fanns det också.  Ganska många hade med sig fika och vi fick välja själva när vi ville fika. Efter fikat fick man återigen åka skridskor. Den här gången var det inte lika många som åkte, för vissa elever åt fortfarande och några som hade ramlat ville inte åka mer. Några elever spelade även hockey på plan och några gjorde konster.

Efter att vi hade åkt en stund till var det dags för hemgång. Många tyckte det var väldigt skönt att få av sig skridskorna. Några elever behövde hjälp av andra elever, medan andra tog av sig själva och packade ihop sina saker. De som var klara gick ut och lekte i stora snöhögar med förskoleklassbarnen. När alla var färdigpackade och redo så kunde vi gå från ishallen. Vi gick till busstationen i förväg, eftersom vi i fyran hade lektioner på eftermiddagen, men det hade inte förskoleklassen. Vi kom till skolan på ungefär 20 minuter och hade lektioner i slöjd och svenska. Om du frågar oss, så var det en rolig utflykt!