Bild - Våra skolrestauranger är fortsatt Svanenmärkta
  • Författare: Kristina Melén, hållbarhetsansvarig

Våra skolrestauranger är fortsatt Svanenmärkta

Idag firar vi att Fridarestaurangerna fått sina Svanenlicenser förnyade! Den här delen av vår resa började för tio år sedan och vi är fortfarande de enda skolrestaurangerna i hela Norden som är Svanenmärkta. Det är något vi på Frida är mäkta stolta över!

Idag firar vi att Fridarestaurangerna fått sina Svanenlicenser* förnyade! Den här delen av vår resa började för tio år sedan och vi är fortfarande de enda skolrestaurangerna i hela Norden som är Svanenmärkta. Det är något vi på Frida är mäkta stolta över!

Varje dag serverar våra kockar mat i en restaurangmiljö som lever upp till Svanens hårda krav på allt från råvarors ursprung och kvalitet till avfall, energi, vatten och kemikalier.

Titta gärna på filmen som vi gjort dagen till ära och glöm inte att skicka en hälsning till kockarna – det är de som gör det möjligt

*Svanenmärket är Nordisk Miljömärknings symbol för tjänster och produkter som genomgått granskning och lever upp till högt ställda miljökrav. Nordisk Miljömärkning arbetar på de nordiska regeringarnas uppdrag. De tar fram kriterier för produkter och tjänster där hela livscykelperspektivet beaktas. De kontrollerar sedan licensinnehavarna regelbundet och skärper miljökraven allteftersom.

En liten film om Svanen & Frida: Vad betyder Svanenmärkningen?