Här hittar du alla artiklar om våra verksamheter med berättelser om stort och smått på Frida. Varmt välkommen att kika runt!
Svanenmärkta skolrestauranger – vad innebär det? I restaurangen på Fridaskolan i Trollhättan är det full fart. De väldoftande rätterna förbereds och dukas fram, snart kommer de första lunchgästerna. “Hos...
På Fridaskolan i Göteborg har ett antal samarbeten inletts med leverantörer som satsar på hållbara och klimatsmarta livsmedel. Ett exempel är ”Ugly fruit”-samarbetet med företaget Aroma frukt & grönt....
Stiger ur bilen på parkeringen. Det var 11 minusgrader när jag gick ut i morse, så bilen hann inte ens bli ljummen innan jag var framme vid skolan. Skakar...
Redan innan den allra första Fridaskolan startade 1993, så fanns förstås många tankar och idéer om hur man ville att verksamheten skulle vara och fungera. Grunden för skolan var...
När Fridaskolan startade 1993 var den uttalade ambitionen mycket enkel: Att göra skillnad. Vi ville göra skillnad för våra elever, vårdnadshavare, anställda och förhoppningsvis också svensk skola i stort....
Hela Frida arbetar långsiktigt med hållbarhet, och ända sedan starten 1993 har vi strävat efter att vara en hållbar organisation och en trivsam och lustfylld arbetsplats för alla. Att...
Begreppet ”hållbar utveckling” kan upplevas urvattnat och används i alla möjliga sammanhang. Samtidigt förknippas det ofta med endast delar av sin fulla innebörd. Genom att sätta sig in i...
Universitets- och högskolerådet – UHR-, som är nationellt programkontor för Erasmus+ utser årligen de svenska vinnarna av det europeiska priset för innovativ undervisning som EU kommissionen instiftade 2021. EITA-priset,...